Prova våran nya Saida funktion på:
www.kvastarna.se/saida

Media

2017-11-17 12:00 - Laholms tidning

LAHOLM Traditionstyngda Vintercupen har lottats. Bland de många bekanta lagen finns i år en långväga nykomling: Stenungsunds FF. – Det är ett helt nytt lag för mig, så vi vet inte vad de går för, säger Skogaby BK:s cupgeneral Håkan ”Cralle” Johansson.

Vintercupen brukar vara en angelägenhet för föreningarna från Laholms kommun, med vissa tillskott norrifrån Halmstadstrakten. Precis som i år kommer Halmstads BK Futsal (tidigare Halmstad Futsal Klubb), Sperlingsholms IF och Trönninge IF till spel. Men i år får spelarna och publiken stifta bekantskap med en ny motståndare: Stenungsunds FF. Bohuslänningarna gör sitt första framträdande i södra Halland.– De ringde därifrån och sa att de letade efter cuper i Halland. De hittade ingen info om den förutom mitt nummer, så vi messade lite fram och tillbaka innan de anmälde sig, säger ”Cralle”.– Jag vet inget om dem förutom att de ska vara ett nystartat futsallag.Stenungsunds FF fanns för några år sedan, men hade lagt ner verksamheten. I höst startade man upp verksamheten igen.I en intervju på fotbollsbloggensto.com från september i år konstaterar tränare Mod Saengsri att man har en 14-mannatrupp med spelare från bland annat Oddevold, Stenungsund och Gais.

Jämfört med i fjol är det tre lag färre till spel i årets Vintercup. Genevad/Veinge har två lag i stället för tre, medan Skottorp och Walldia har ett i stället för två. Dessutom saknas Våxtorp helt.– Jag jobbar tillsammans med Jesper Nilsson Öhrn och han konstaterade att det tyvärr inte fanns något intresse för inomhusspel just nu, säger ”Cralle”.Våxtorp är annars en av tre föreningar som har en vandringspokal från Vintercupen permanent i sin ägo. BK Start lade beslag på de två första, och Våxtorp den tredje när man 2004 tog sin tredje inteckning på kort tid.Den fjärde vandringspokalen levde i tolv år, men gick ut i fjol när Laholm tog sin tredje inteckning, varav de två senaste kom 2015 och 2016.– Vi hoppas att den nya pokalen håller ännu längre. Det blir ju roligare om många klubbar är med och vinner, säger ”Cralle”.Men de regerande mästarna får finna sig i en del av favoritskapet.– De bästa lagen är ju starka, så på förhand bör det stå mellan Laholm och Halmstad, säger ”Cralle”.

Minskningen av antalet anmälda lag från 23 till 20 minskar räknandet för att få fram lag till slutspel. I fjol skulle man från två fyralagsgrupper och tre femlagsgrupper förutom alla ettor dessutom ha med de fyra bästa tvåorna till slutspel, medan den sämsta tvåan fick åka hem.– Det blir ju mycket enklare att det rakt av blir ettorna och tvåorna som går till slutspel. Men det är ju hela tiden antalet anmälda lag som avgör hur vi måste göra, säger ”Cralle”.De tre första grupperna avgörs nästa lördag, medan den sista gruppen och slutspelet spelas lördagen därpå.

2017-11-16 13:00 - Laholms tidning

LAHOLM Totalt 34 föreningar från Laholms kommun får dela på 142 885 kronor ur Svenska Spels ”Gräsroten”. Fotbollsklubbarna toppar den lokala listan med åtta av de tio främsta platserna.

För femte året i rad delar Svenska Spel ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten runtom i landet. Varje person som spelar genom bolaget kan välja tre föreningar som man vill stötta, och hur mycket man spelar ligger sedan till grund för hur mycket pengar föreningarna får.Årets lokala vinnare blev Genevad/Veinge IF som ökade sin vinst med drygt 700 kronor, och därmed passerade fjolårsvinnaren Kornhult/Hishult FF.Störst ökning sedan förra året har dock Laholms FK gjort. Plus 1 463 kronor jämfört med i fjol är den åttonde bästa ökningen i länet, räknat i kronor.– Gräsroten manifesterar på ett bra sätt Svenska Spels engagemang för svensk idrott. Det är genom Gräsroten vi är med och bidrar till ungdomsidrotten där grunden läggs för framgångar på planen och en förståelse för idrottens kärna, kamratskap, tolerans och inkludering. I Hallands län ser vi ett ökat engagemang för Gräsroten där antalet supportrar har ökat med 10 procent det senaste året. Helt fantastiskt, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel, i ett pressmeddelande.

Precis som tidigare år blev Halmstads BK:s länets vinnare. Den klubben drar via Gräsroten in lite mer än samtliga Laholmsklubbar, och ganska precis en tiondel av länets samlade vinstsumma.– Gräsroten är enormt viktig för att vi ska kunna utveckla ungdomsfotbollen inom klubben, både på pojk- och flicksidan. Pengarna går till att bland annat satsa ytterligare på utbildningar för ledarsidan och att resursförstärka både personellt och kompetensmässigt runt barn och ungdomar, säger Susanne Nilsson, klubbchef i Halmstads BK.

På riksplanet var det också fotbollsklubbar i topp. På listan över de tio främsta vinnarna var det bara AIK ishockey (plats 9) som lyckats klämma sig in. Stockholmsklubbarna Hammarby (1,6 Mkr), AIK (1,2 Mkr) och Djurgården (1,2 Mkr) var de som landade över miljonen. Fyran IFK Göteborg var precis under densamma. Över 800 000 gick till Helsingborg (5) och Malmö (6).

2017-11-15 15:30 - Hallandsposten

Han flyttade hem till Halmstad redan för drygt ett år sedan. Nu är Peter Larsson även ”hemma” hos Halmstads BK. – Vi ska tillbaka till Allsvenskan, så är det,

2017-11-15 15:00 - Hallandsposten

Han flyttade hem till Halmstad redan för drygt ett år sedan. Nu är Peter Larsson även ”hemma” hos Halmstads BK. – Vi ska tillbaka till Allsvenskan, så är det,

2017-11-15 14:44 - Hallandsekot

Fredrik Ljungberg hamnade idag på Halmstads Wall of fame.

Lyssna: Fredrik Ljungberg på Wall of fame

Det före detta fotbollsproffset Fredrik Ljungberg från Halmstad tar idag plats på på Halmstad Arenas Wall of fame.

Nu hamnar Fredrik Ljungbergs porträtt på Halmstads Wall of fame.

– Det är jättekul! Jag fick alltid ett stöd från Halmstad och har bott här i många år. 

Bilden är ett svartvitt porträtt, men Ljungberg minns inte när bilden togs. 

– Antagligen spelade jag en match, kan jag tänka mig, men när vet jag inte, säger han. 

Jag tycker bilden är jättefin. För mig är det mer själva grejen att vara där som är viktig, än att bilden är bra. 

Ljungberg ser tillbaka på en lång fotbollskarriär. Han har bland annat tagit SM-guld med HBK, varit proffs i Arsenal och blivit ligamästare i England. Dessutom har han spelat i landslaget, och var lagkapten mellan 2006-2008. 

Själv minns han speciellt SM-guldet 1997.

– När man först var i Halmstad ville man komma med i A-laget, och sen landslaget. Jag kommer ihåg när vi vann SM-guld för första gången. Det var härifrån jag kom, och det var det största man kunde göra, att vinna SM-guld i sin hemstad, säger han. 

Hur är det att få en bild uppsatt av sig på Wall of fame?

– Det var snällt av dem, så jag tackar så mycket. Vi har pratat ett tag om det, vi har försökt få till det så det fungerar. 

Att återvända till Halmstad är kanske inte aktuellt nu, eftersom Ljungberg har sin familj i England, men i framtiden kan vad som helst hända.

– Man vet inte vad som händer i framtiden. men jag har min familj i London. Men vi får se vad som händer!

2017-11-15 13:30 - Hallandsposten

Kantspelaren Thomas Boakye från Varbergs Bois förstärker Halmstads BK tillsammans med Peter Larsson, som återvänder från Helsingborg. Båda nyförvärven presenterades

2017-11-15 12:00 - Hallandsposten

HBK presenterade på onsdagen två nyförvärv: Peter Larsson och Thomas Boakye. Hallandsposten sände live från presskonferensen. Se sändningen i repris här ned

2017-11-15 11:18 - FotbollDirekt - Halmstads BK

Peter Larsson är tillbaka i Halmstads BK – nu har HBK presenterat mittbacken, och även Thomas Boyakye, närmast från Varbergs BoIS. 

Peter Larsson lämnade Halmstads BK för FC Köpenhamn 2008. Han kom tillbaka till svensk fotboll 2011, och då till Helsingborgs IF.

Efter säsongen har han ryktats återvända till HBK, och nu är det officiellt. Larsson presenteras just nu som nyförvärv på en presskonferens.

Även Thomas Boyakye är klar för HBK. Boyakye har en bakgrund i Östersunds FK men har de senaste tre säsongerna spelat för Varberg.

The post JUST NU: HIF-kaptenen återvänder – klar för genombrottsklubben appeared first on FotbollDirekt.

2017-11-15 11:09 - FotbollsExpressen.se

Halmstads BK värvar både Peter Larsson och Thomas Boakye.

Spelarna presenterades under onsdagen på en presskonferens.

– Ett kärt återseende, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson om Peter Larsson.

2017-11-15 11:09 - Expressen: Fotboll

Halmstads BK värvar både Peter Larsson och Thomas Boakye.

Spelarna presenterades under onsdagen på en presskonferens.

– Ett kärt återseende, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson om Peter Larsson.

Pages