Prova våran nya Saida funktion på:
www.kvastarna.se/saida

Media

2017-07-24 18:18 - Laholms tidning

FOTBOLL Jonathan Wadenstens solomål i Gothia Cup har blivit en viral succé. Den 14-årige laholmarens dribblingsräd har jämförts med Zlatans mål i Ajaxtröjan. – Jag tycker inte att de är så lika, men det är kul att jämföras med honom, säger Jonathan.

2-2 och slutminuter i P15-mötet mellan Halmstads BK och IK Sirius på Bravida arena. HBK-anfallaren Wadensten möter ett inkast på offensiv planhalva.– Jag tog emot bollen med en yttersida, vände inåt och försökte komma till skottläge, förklarar han.– Då testade jag en snurrfint som gick vägen. Det kom lite spelare mot mig så då jag gjorde jag en tvåfotare mellan två spelare. Jag kom i dålig skottvinkel så då gjorde jag en tvåfotare till.– Sedan avslutade jag med ett enkelt avslut.

Vad tänkte du under tiden?– Man kommer in i en rytm där allt bara flyter på. Det var en fantastisk känsla efteråt.Solomålet finns på film, och klippet har spridits i sociala medier.– Det har blivit större uppmärksamhet än jag trodde det skulle bli.På flera håll har målet jämförts med Zlatans soloprestation i Ajax 2004.– Jag tycker inte att de är så lika, men det är kul att jämföras med honom. Det är inte så många som blir det, säger 14-åringen.

Wadensten lämnade Laholms FK för spel i Halmstads BK inför den här säsongen.– Det känns som att jag har utvecklats en hel del. Det är lite tuffare och andra krav i HBK.– Målet är att få mycket speltid och sedan ta mig hela vägen upp i A-laget.

Dina styrkor på fotbollsplanen?– Jag är ganska rörlig, teknisk och trivs bäst på små ytor.Vilket Gothia-klippet inte minst är ett bevis på.

I turneringen tog HBK:s P15 sig till kvartsfinal där Brommapojkarna blev för tuffa.– Vi är nöjda med veckan. För egen del har det varit väldigt roligt. Jag har fått mycket speltid.Veckans höjdpunkt är inte svår att räkna ut.– Målet helt klart. Det är det snyggaste jag någonsin gjort, avslutar han.

Fotnot. Klippet finns att se på: https://twitter.com/Howyadoinpal/

2017-07-24 17:24 - Hallandsekot

Jonathan Wadensten, som spelar för HBK:s P15-lag stod för ett mål som jämförts med mål av både Maradona och Zlatan.

Lyssna: Jonathan Wadenstens kalasmål

Jonathan Wadensten, som spelar för HBK:s P15-lag, slog häromdagen till med ett kalasmål. Nu jämförs målet med mål av Zlatan och Maradona. "Det känns jättebra," säger Wadensten.

I förra veckan spelades Gothia cup, fotbollsturneringen för ungdomar från hela världen. En som spelade då var Jonathan Wadensten, som kommer från Laholm, och spelar för HBK:s P15-lag. Och han passade på att visa upp sin talang i form av ett drömmål. Ett mål som jämförs med mål av både Zlatan och Maradona. 

– Det känns jättebra. Det är kul att få jämföras med Zlatans gamla mål, säger Jonathan Wadensten. 

Hur gick målet till?

– Det är ett offensivt inkast. Jag får ta emot bollen, rör mig inåt plan och försöker få skottläge. Men testar en snurrfint och sen lyckas en tvåfotare förbi. Sen flyter det mesta på fram tills målet, beskriver Jonathan Wadensten. 

Det kändes väldigt skönt. Det var en stor känsla inom mig. 

Han hade inte kunnat vänta sig att han skulle få så stor uppmärksamhet.

– Jag trodde det var som ett vanligt mål, alla mål är väl lika viktiga. Mina kompisar började gratta mig och tyckte det var roligt för min skull. 

Framöver kommer Jonathan fortsätta träna fotboll, och han hoppas kunna fortsätta göra mål för sitt HBK. 

2017-07-23 19:42 - Hallandsposten

HBK tvingades spela en man kort i 55 minuter, men befäste ändå serieledningen och har kurs mot A-slutspel i U21-allsvenskan. Det var mittfältaren Gabriel Gudmundsson

2017-07-22 23:05 - Svenskafans.com

Det var på väg att bli en drömstart för Johan Oremo och ett avstamp inför hösten som fått oss blåsvarta att verkligen börja tro igen. Det blev ett välbekant gammalt X.

2017-07-22 22:39 - Hallandsposten

HBK hade behövt tre poäng hemma mot GIf Sundsvall och det såg lovande ut med en 2–0-ledning efter knappa halvtimmen. Men Sundsvall hann både reducera och kvittera

2017-07-22 19:53 - Hallandsposten

Johan Oremo gjorde ett drömmål från halva planen i sin HBK-debut. Men jublet fastnade i halsen när Gif Sundsvall hämtade in HBK:s 2–0-ledning till 2–2 i str

2017-07-22 19:53 - Hallandsposten

Johan Oremo gjorde ett drömmål från halva planen i sin HBK–debut. Men sedan gick det mesta på tok i streckmatchen mot Gif Sundsvall. HBK tappade 2–0-ledningen

2017-07-22 19:53 - Hallandsposten

Johan Oremo gjorde ett drömmål från halva planen i sin HBK–debut. Men sedan gick det mesta på tok i streckmatchen mot Gif Sundsvall. HBK tappade 2–0-ledningen

2017-07-22 18:56 - Gefle Dagblad

Johan Oremo fick spela från start i sin nya klubb Halmstads BK.Då slog den tidigare Gefle IF-stjärnan till direkt.Anfallaren gjorde ett drömmål efter ett skott från halva planen.– Otroligt skönt att få sätta dit den på en gång, synd att det inte räcker till mer än en poäng bara, säger han efter 2–2 mot GIF Sundsvall.

2017-07-22 18:41 - Hallandsekot

Lyssna: Johan Oremo: "Jag provade och det gick bra"

Johan Oremos drömmål från mittcirkeln räckte inte till. Halmstad BK tog inte chansen att ta in på Gif Sundsvall efter delad pott, 2-2.

Det skiljer fortfarande sex poäng mellan de två lagen Halsmtad BK och Gif Sundsvall, en match som bjöd på spektakulära mål – där Johan Oremo gjorde mål från mittcirkeln. 

– Jag slängde en blick över axeln och såg att det fanns en yta och det gick bra, säger Halmstads nyförvärv Oremo. 

Det var Halmstad som började bäst och hemmalaget skulle ta ledningen direkt i matchen. Redan i den 12:e matchminuten fick Marcus Mathisen iväg ett skott som Sundsvall-målvakten Tommy Naurin missbedömde och gick i mål.

Och i den 27:e matchminuten presenterade sig nyförvärvet Johan Oremo för hemmapubliken, som vaket såg att Naurin var långt ute, testade skott från mittlinjen, rätt i mål.

Men Sundsvall skulle jobba sig tillbaka in i matchen. I den 40:e matchminuten reducerade bortalaget och bara fem minuter senare kvitterade Marcus Danielsson för Sundsvall. 

Den andra halvleken bjöd inte på något skönspel och i den 70:e matchminuten fick Halmstad dessutom en utvisning emot sig. 

– Med tanke att vi ligger under med 2-0 i starten och att de får en utvisningen så det är lite blandande känslor, säger Sundsvall-spelaren Eric Larsson. 

Matchen slutade 2-2 och Halmstad ligger kvar på kvalplatsen, sex poäng bakom Giffarna.  

Pages