Prova våran nya Saida funktion på:
www.kvastarna.se/saida

Media

2018-01-22 14:21 - Fotbolltransfers.com

Den tidigare HIF- och HBK-anfallaren Matthew Rusike kan återvända till Sverige och Allsvenskan.

2018-01-20 14:00 - Laholms tidning

Fotboll Inför årets säsong valde Perparim Beqaj att flytta från Tvååker till Superettan-klubben Varbergs BoIS. När det gäller hans inställning inför den kommande säsongen råder det inga tvivel om vad han siktar på.

– Jag kom hit för att vara en startspelare och det är det jag kämpar för på varje träning. Blir det inte så ska jag visa att de har fel, säger Perparim Beqaj till LT-sporten.Tiden i Tvååker är över och nu är det Varbergs BoIS som gäller för den före detta LFK-spelaren. Första träningen genomfördes för en vecka sedan.– Tränarna har mest försökt ge en bild av hur vi ska spela. Vi är ju många nya så det gäller att få ihop det, säger ”Peppi”

Hur känns det för egen del så här långt?– Det känns bra, det handlar om att komma in i det igen efter ett uppehåll. Jag har hållit igång själv och nu ser jag fram emot säsongen.

Hur trivs du i klubben?– Väldigt bra. Det är likt Tvååker men en större klubb så klart. – Största skillnaderna är intresset runt omkring. Folk kommer och kollar på våra träningar här. Och så är tempot på träningarna betydligt högre och man kräver mer av varandra. Det är väldigt utvecklande, säger han.Det är inte bara många nya spelare i Varberg utan dessutom ett nytt tränarpar i Joakim Persson (senast i Kristianstad FC) och Paul Olausson (senast i Karlstad).– Jag gillar Jocke, han är tydlig med vad han känner, oavsett om man gjort något bra eller dåligt. Han är lik Jens Gustafsson som jag haft som tränare tidigare.– Vår assisterande tränare Paul är en väldigt bra tränare och en ambitiös kille. Kombinationen känns positiv.Varbergs BoIS hade ingen bra säsong förra året och klarade sig med nöd och näppe kvar i Superettan. I år hoppas man på en mer stabil säsong.– Jag har inte så bra koll hur det var här förra året, men jag vet att det var en del äldre spelare som man nu bytt ut mot yngre. Jag tycker att man har värvat smart eftersom många spelare har goda chanser att ta nästa steg i sin utveckling.

Vad tror du om era möjligheter i år?– Vi har en bra trupp så jag hoppas att vi hamnar så högt upp i tabellen som möjligt. Ska jag vara realistisk handlar det om att hålla oss kvar, säger han, och målar upp två lag som favoriter i serien.– HBK och HIF ska vara bäst.Första träningsmatchen för Varberg är mot IS Halmia den 3 februari.– Jag längtar redan, avslutar Perparim Beqaj.

2018-01-17 19:00 - Corren.se - Sport

För höga kostnader, taskig disciplin, negativ stämpel – där har ni några förklaringar till varför klassiska Hemgårdarna lägger ned A-laget.

2018-01-16 14:30 - Hallandsposten

Tidigare HBK-mittfältaren Junes Barny är tillbaka i svensk fotboll. Barny, som spelade i Halmstads BK säsongerna 2015-16, återvänder till svensk fotboll och

2018-01-16 14:00 - Laholms tidning

Markaryd Det blev mycket Laholm i Markaryd när Sparbanken cup avgjordes. Laholms FK vann både på dam- och herrsidan och flera av kommunens lag var med i slutspelet. – Det blev en väldigt positiv upplevelse för oss. Damerna och herrarnas fick spendera tid ihop och att vinna är alltid bra, säger LFK:s Peter Åberg.

LFK:s förstalag gick med nöd och näppe vidare från gruppspelet. Det blev en dålig uppladdning med Rasmus Liedman sjukanmäld samma morgon och lagkapten André Josefsson fotskadad fem minuter in i turneringen.– Det störde väl en del eftersom att vi inte hade tagit ut så många spelare. Vi fick kalla in Jonathan (Roslund) och det blev ju lyckat, säger Åberg.Melvin Sjöland kvitterade till 1-1 mot slutet av matchen mot Hasslöv. Mot Kornhult/Hishult vann LFK med 1-0 efter mål av Alfred Karlsson. LFK hamnade i 1-0-underläge även mot Strömsnäsbruk. Inkallade Jonathan Roslund räddade sitt lag genom 1-1.– Tack vare det målet med en minut kvar gick vi vidare. Jonathan är halvskadad men han ville vara med och det är vi tacksamma för. Totalt sett gör vi inget bra gruppspel. Kemin mellan spelarna fanns inte där.

K/HFF besegrade Hasslöv och Strömsnäs och vann därför gruppen före LFK. Johan Nilsson och Fredrik Junefalk firade som vanligt stora triumfer inför sin gamla hemmapublik i Markaryd.– Foten känns bra nu. Man var väl lite tveksam till att vara med i och med skadan ifjol men det är för jäkla kul att spela här på hemmaplan, säger K/HFF:s Nilsson, som bröt ett mellanfotsben under förra årets cup. Även LFK:s yngre andralag gick vidare via segrar mot Älghult och Osby calcio samt oavgjort mot HBK U19.– Andralaget gjorde ett riktigt bra gruppspel. Inställning och fokus var på topp. Det var en tuff grupp men vi fick en bra start och nerverna släppte. Bakåt släppte laget inte till mycket. Väldigt imponerande, säger Åberg.

LFK 2 vann sin grupp före fjolårssegrande Osby. Gruppspelets överraskning blev Knäred, som gick vidare till slutspel som tvåa i sin grupp.– Jättekul för killarna att de får visa vad de kan. En positiv start för oss på året, tyckte KIK:s tränare Morgan Karlsson.KIK fick möta LFK 2 i kvarten och tog matchen till förlängning där Besfort Shulemaja kunde avgöra för LFK genom att hänga upp bollen i nättaket.Kornhult/Hishult fick möta Strömsnäsbruks U-lag i sin kvart. Även denna match gick till golden goal. I förlängningen spelar lagen med två utespelare plus målvakt. K/HFF är specialister i grenen och uppställningen med André Frank, Johan Nilsson och Fredrik Junefalk var troligen cupens vassaste. ”June” dundrade in 1-0 på pass från Nilsson.LFK 1 ställdes mot hemmafavoriterna Markaryds IF. LFK började bäst och tog ledningen efter fint spel med mål av Jonathan Roslund. Sista fem hade MIF bra tryck mot Markus Johansson, som dock stod pall.– Markus var turneringens kanske bäste spelare och gjorde flera bra räddningar i några av matcherna, berömmer Åberg.Osby besegrade Markaryds U-lag med 3-2 i den fjärde kvarten.

Till semifinalerna klev damerna in i handlingen. VGLT, K/HFF och KS Dam lyckades inte avancera från gruppspelet. Det gjorde däremot LFK. Laholm vann sina tre gruppspelsmatcher mot Trönninge 2 (2-0), Hamneda (1-0) och Vittsjö U (3-0).– Vi har kontroll på de två inledande matcherna. Mot Vittsjö tycker jag att vi gör cupens bästa match. Vi möter ett lag som har allt att spela för. Ändå är det vi som presterar på en hög nivå, säger LFK:s tränare Stefan Johansson.I semin ställdes LFK mot Trönninges förstalag. Matchen blev mållös och fick avgöras på straffar. Där lyckades vikarierande målvakt Elin Karlberg nypa TIF:s tredje straff.– Det har gått över förväntan. Att jag skulle klara av att ta en straff inomhus trodde jag aldrig, sade LFK:s matchhjälte efter semisegern.I finalen väntade seriekonkurrenten Röke, som betvingade Vittsjös veteraner i sin semi. LFK var det bättre laget och vann med 1-0. Ida Axeldal, som var den utespelare som stack ut mest i LFK, avgjorde.– Vi släpper inte in ett enda spelmål på fem gånger 15 minuter. En eloge till försvaret och till Elin i mål. Hon gör det fantastiskt bra. Hon läser spelet bra och har fin blick för det, säger Johansson.– Framåt så har vi några spelare som kan och ska göra det lilla extra, säger Johansson och syftar främst på Julia Olsson utöver Axeldal.– Riktigt kul att få in vinnarkänslan i laget redan nu. Det här tar vi med oss till fortsättningen. Nu satte spelarna som var med de tjejer som är på resande fot under lite press, säger Johansson.Bronsmatchen vann Trönninge på fjolårssegrarna Vittsjö-veteranernas bekostnad.

LFK mötte LFK i den första herrsemin. Förstalaget tog ledningen genom Melvin Sjöland. Det yngre laget kvitterade genom Noah Törnkvist. Matchen gick till straffar där Markus Johansson blev tungan på vågen, igen, då han nöp den fjärde straffen.I den andra semin vände och vann K/HFF över Osby. Junefalk utnyttjade ett misstag i Osbyförsvaret och rakade in 1-1 och Johan Nilsson gjorde på egen hand 2-1.

Bronsmatchen blev jämn och stod 0-0 till en halv minut återstod. Då kontrade Osby in 1-0 på LFK 2.– Oturligt. Vi är uppe i anfall och tappar boll. Det var nog lite mental tröttnad där. Samtidigt som Osby hade ett par väldigt individuellt skickliga spelare. Andralaget gjorde en riktigt bra turnering, säger Peter Åberg.I finalen möttes två trötta lag. LFK 1 fick 2-0 efter mål av Melvin Sjöland och Jonathan Roslund. Junefalk reducerade och skapade lite nerv. Men när André Frank i K/HFF-kassen kom ut långt för att ge sitt lag övertag kunde Roslund påpassligt lobba in 3-1 från håll och avgöra matchen.– Vi växer in i turneringen. Att vi har lite fler spelare som varit med högre upp avgör finalen. Man ska ha i åtanke att vi går runt på sex utespelare under hela cupen. Det var två rejält trötta lag i finalen men vi ligger väl framme fysiskt och har gjort det över tid, säger Åberg.– Det föll väl ut att flytta ner ”Affe” (Karlsson) och Hannes (Persson) som försvarare. De styrde och snackade bra. Framåt är Jonathan (Roslund) och Melvin (Sjöland) giftiga. Men en eloge till hela laget. Alla gör det bra och bidrar till att ”Mälarn” får höja bucklan, avslutar Åberg, som för egen del var nöjd.– Nu behöver jag inte anmäla oss till fler cuper. Nu har jag vunnit Vintercupen, Bilma cup hemma i Ockelbo och Markarydscupen, skrattar LFK-tränaren.

2018-01-12 16:27 - Hallandsekot

Lasse Pop Svensson ville hjälpa en HBK-supporter som inte hade råd med ett årskort.

Lyssna: Lasse Pop Svensson ville hjälpa HBK-supporter med årskort

När Lasse Pop Svensson såg att en HBK-supporter inte hade råd med ett årskort bestämde han sig för att bidra. Nu kan detta leda till något större.

Det hela började med ett Facebookinlägg, där en HBK-supporter uppmanade andra supportrar att köpa årskort. En HBK-supporter skrev där att han gärna hade velat ha ett årskort, men att han inte hade råd. Och det var då Lasse Pop Svensson erbjöd sig att sponsra honom, så att han skulle få se fotboll.

– Jag svarade en kille på Facebook att jag kunde sponsra honom med några hundralappar, berättar Lasse Pop Svensson.

Jag tänkte bara att: Det är klart att han ska gå på HBK! Har inte han råd ska jag hjälpa honom. 

När HBK:s ordförande Tony Karlsson fick höra om Lasse Pop Svenssons initiativ sa han att han också ville bidra med pengar från sitt privata bolag, om man kunde starta upp en fond med ett rimligt regelverk på hur pengarna ska delas ut.

– Därifrån blev det en snöbollseffekt, säger Lasse Pop Svensson.

Även HBK-tränaren Igor Krulj med tränarstab skrev att de kan tänka sig att gå in med några tusenlappar i en framtida fond för behövande fotbollssupportrar. 

HBK:s supporterklubb Bollklubben Support kommer på sitt styrelsemöte ta upp frågan om att starta en fond. 

– Jag hoppas att det blir verklighet. Det är rätt häftigt, det som händer. 

2018-01-11 12:00 - Laholms tidning

laholm Anton Tideman gjorde en riktigt bra fjolårssäsong i Trelleborgs FF och belönades med ett nytt treårskontrakt. Nu laddar den före detta LFK-spelaren för debuten i Allsvenskan.

– Det är en trygghet att veta var man ska spela de närmaste åren. Nu känner jag ett enormt sug inför att vi ska mäta oss med de bästa lagen i Sverige, säger Anton Tideman.

Förra säsongen var Anton Tidemans andra i Trelleborgs FF. Under hans första var man som nykomling nära toppen och förra säsongen kvalade man sig upp till Allsvenskan. Efter säsongen skrev vänsterbacken på ett nytt kontrakt med TFF.– Rätt tidigt under höstsäsongen berättade klubben att de ville förlänga med mig. Jag var sugen redan från början men kände att jag ville fokusera på säsongen innan vi påbörjade några diskussioner.Direkt efter säsongen återupptogs snacket och kort därefter hade Anton Tideman kritat på ett treårskontrakt.– Jag var klar med att jag ville vara kvar i klubben. Jag trivs otroligt bra både i klubben och socialt i Malmö. – Och så ville jag ha ett längre kontrakt. Förhoppningsvis flyttar min flickvän ner från Göteborg i sommar.

Var det någonsin nära att du skrev på för någon annan klubb?– Det ringde en del klubbar, jag satt ju i ett bra läge eftersom flera klubbar sökte en ny vänsterback. – Men jag kände att vi hade kommit så långt så snabbt i TFF att det var här jag ville vara. Jag sa till min agent att vi inte skulle dra ut på det, jag ville ha det klart så att jag kunde fokusera på skolan under ledigheten.

Vad är det bästa med att spela i Trelleborgs FF?– Klubben har haft en del tuffa år, men jobbat sig uppåt tack vare en stor ödmjukhet och en strävan att bli bättre. Det tilltalar mig. Jag trivs otroligt bra i gruppen också. Efter att ha varit inskriven i Halmstads BK:s allsvenska trupp och kvalat med först Ljungskile och sedan TFF blir det äntligen debut i Sveriges bästa serie för Tideman.– Det ska bli fantastiskt kul, det är något jag har drömt om sedan jag var liten. TFF drog igång träningen igen under torsdagen, innan dess har 25-åringen fokuserat på skolan (Anton studerar ekonomi).– Det ska bli kul att komma igång igen, man kände direkt efter säsongen att den hade varit lång och slitsam. Mentalt kände man då att det skulle bli skönt att släppa fotbollen lite. Men sen gick det snabbt och man började känna ett sug efter att börja träna och spela igen.

Den 27 januari är det dags för TFF:s första träningsmatch då man tar emot Värnamo på hemmaplan. Sedan dröjer det bara drygt en vecka innan man möter Östersund i svenska cupen. Fullt ös direkt med andra ord för en trupp som är en bit ifrån färdig.– De håller på att bygga truppen fortfarande. Men så noggranna som de är, är jag säker på att det kommer att bli riktigt bra.

Vad tyder på att Trelleborgs FF spelar i Allsvenskan även 2019?– För det första är vi otroligt starka på hemmaplan. De tre senaste åren har vi förlorat fyra eller fem matcher på hemmaplan och vi har ändå spelat över 40 matcher, säger han och avslutar. – Och så är vi ödmjuka och kommer att sälja oss dyrt i varje match.

2018-01-11 11:00 - FotbollsExpressen.se

De två personer som anhölls men släpptes på fri fot är fortsatt misstänkta.

Men utredningen kring matchfixningsförsöket inför allsvenska matchen Malmö FF–Halmstads BK står just nu stilla.

– Det är ett bekymmer för hela polisens utredningsverksamhet att det är långa väntetider på tekniska undersökningar, säger polisen Fredrik Gårdare.

2018-01-11 11:00 - Expressen: Fotboll

De två personer som anhölls men släpptes på fri fot är fortsatt misstänkta.

Men utredningen kring matchfixningsförsöket inför allsvenska matchen Malmö FF–Halmstads BK står just nu stilla.

– Det är ett bekymmer för hela polisens utredningsverksamhet att det är långa väntetider på tekniska undersökningar, säger polisen Fredrik Gårdare.

2018-01-10 16:31 - Fotbolltransfers.com

Halmstads BK:s tidigare försvarare Adnan Kojic har skrivit på för en ny klubb. Han går till en konkurrent.

Pages