Prova våran nya Saida funktion på:
www.kvastarna.se/saida

Media

2017-04-26 10:00 - Matchdax
Idag har vi fyra allsvenska matcher att se fram emot. Det vankas bland annat stormöte på Gamla Ullevi när IFK Göteborg tar emot Hammarby.

Fyra allsvenska matcher har vi idag att se fram emot när allsvenskan går in i sin femte omgång.

Eskilstuna – Östersund

Eskilstuna fick ytterligare en poäng med sig i senaste omgången. Då i matchen mot Halmstad BK. Man har hittills inte vunnit någon match i årets allsvenska, däremot har man lyckats kryssa sig till tre poäng på fyra omgångar. För dagens motstånd står Östersund som senast fick en poäng med sig från mötet med Göteborg. Östersund med sitt frejdiga spel får i denna match gälla som klara favoriter.

Sundsvall – Elfsborg

 Bildbyrån

läs mer

2017-04-25 19:41 - Svenskafans.com

och börja plocka trepoängarna!

2017-04-25 17:34 - FotbollDirekt - Halmstads BK

Allsvenskan 2017 är i gång, och så också tifo-säsongen. En mindre industri i den allsvenska fotbollen. FotbollDirekt utser omgång för omgång bästa allsvenska tifon. 

FotbollDirekt kommer fortsättningsvis utse omgångens tifo – ett tifo vi utser till bästa för varje omgång. Efter säsongen koras en vinnare, den klubb vars supportrar haft genomgående högst nivå. Passerar en omgång utan minnesvärda tifon så koras ingen vinnare för den omgången.

Fjärde omgången i allsvenskan 2017 avslutades i går, med Malmö FF-Djurgården inför närmare 20 000 åskådare på Swedbank Stadion. Där presenterades också det enda större tifot i den här omgången.

Med andra ord vinner MFF i denna omgång på walkover. I går färgades ståplatsläktaren himmelsblå – mäktig inramning inramning innan avspark:

mfftifo

mfftifo1

Efter fyra omgångar har följande vunnit för omgångens tifo:

1. Hammarby, 2 gånger.

2. Djurgården, 1 gång.

– Malmö FF, 1 gång.

2017-04-24 12:22 - Hallandsekot

AFC Eskilstunas Sasa Matic i duell med Ivo Pekalski i det mållösa nykomlingsmötet.

Lyssna: Liverstam: Tycker vi är bättre än AFC

AFC Eskilstuna får fortsätta vänta på säsongens första seger. Under söndagen blev det mållöst hemma mot Halmstad.

– Vi hade självklart hoppats på tre poäng, men det var sådär i dag, säger AFC-mittfältaren Anel Raskaj, som slog igenom i Halmstad.

För andra bortamatchen i rad åker HBK hem med ännu ett kryss. I matchen mot AFC skapades inte så många heta målchanser, men Alho hade en frispark i stolpen, och Tveters volleyskott gick strax utanför Tim Erlandssons stolpe.

I den andra halvleken slog Sead Haksabanovic ett inlägg som både Alho och inbytte Kojic kastade sig fram emot, men bollen gick även här utanför AFC-målet. 

 – Jag tycker vi är bättre än dem i första halvlek och jag tycker vi borde gjort ett mål. Så en liten besvikelse, vi hade kunnat åka hem med tre poäng, säger HBK:s lagkapten Fredrik Liverstam. 

Och Liverstam är nöjd med säsongsstarten, vilket hittills har inneburit en seger, två kryss och en förlust för HBK.

– Bra, tycker jag. Fem poäng, känslan är bra i laget. Vi har haft lite otur med två röda kort, men känslan är ändå bra, säger Fredrik Liverstam. 

2017-04-24 03:21 - Hallandsposten

Mållöst mot AFC Eskilstuna och knappast en offensiv som det sprakade om när HBK testade en 4–5–1-uppställning. Här är betygen:

2017-04-24 02:34 - Hallandsposten

Halmstads BK – yngsta laget i fotbollsallsvenskan med två spelare födda 1999 från start mot AFC Eskilstuna. HK Drotts damer – yngsta laget i division 1 och kvalet

2017-04-23 22:49 - Svenskafans.com

HBK bärgade en pinne på bortaplan - med elva gubbar på plan hela matchen!

2017-04-23 21:26 - Hallandsposten

Oavgjort och ett 4–5–1-test som snarare gav fler frågor än svar. Det blev resultat av Halmstads BK:s möte med AFC Eskilstuna på Tunavallen. Den stora frågan

2017-04-23 20:31 - Fotbollskanalen

Utvisning i den första halvleken under de två senaste matcherna. I dag höll sig HBK-spelarna på planen under hela matchen.- Jag är nöjd med att vi är elva man på planen när vi avslutar matchen, säger Halmstads tränare Janne Jönsson.

Halmstad höll säsongens andra nolla borta mot AFC. Efter matchen var Janne Jönsson väldigt nöjd med det defensiva spelet.

- Defensiven har varit bra i alla fyra matcher. Stabiliteten i försvarsspelet, organisationen, strukturen och viljan har varit väldigt bra. Jag är nöjd med killarnas insats, säger Janne Jönsson till C more.

Inför dagens match mot AFC hade Halmstad spelat sina två senaste andra halvlekar med tio man. Efter matchen var Janne Jönsson nöjd med att äntligen få avsluta med fullt manskap.

- Vi har spelat lite för mycket med tio man i de två senaste matcherna, men där får vi skylla oss själva. Jag är nöjd med att vi spelar med elva man när vi avslutar matchen, om vi ska vara ödmjuka.

Se hela intervjun med Janne Jönsson i spelaren ovan.

2017-04-23 20:08 - FotbollsExpressen.se

En poäng, stabilt defensivt och inga röda kort.

Halmstads BK kan vara mest nöjt med nykomlingsmötet mot AFC i Eskilstuna.

Men offensivt behöver HBK våga mer framåt om de ska ta de segrar som kommer behövas.

Pages