Testa nya kvastarna.se på http://beta.kvastarna.se/

HBK förlänger med talangfull duo

Simon Silverholt och Malkolm Nilsson, båda födda 1993, har förlängt sina avtal med Halmstads BK.
- Väldigt kul att kunna belöna dem med något de förtjänar, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson.


Malkolm Nilsson och Simon Silverholt är båda födda 1993 och har följt varandra genom karriärerna som började i BK Astrio och fortsatte i HBK. Tillsammans vann de också JSM-guld med HBK säsongen 2012 och blev uppflyttade till seniortruppen ifjol.

Nu får de förlängt.

– Det är väldigt kul att ges möjligheten att satsa på spelare som dels fostrats i vår akademi, men även i våra samarbetsklubbar. Möjligheten ges vi för att spelarna har förtjänat det här, säger Jens Gustafsson, tränare i HBK.

Under senare delen av säsongen var målvakten Malkolm Nilsson utlånad till Lund, varifrån han kom tillbaka med stora lovord. För Simon Silverholt innebar säsongen 2012 både allsvensk debut och det första allsvenska målet. Totalt sett blev det sex inhopp av olika längd.

– Både Simon och "Malle" har alla verktyg de behöver för att ta sig fram. I vår verksamhet vet vi, sedan tidigare, att vi kan få ta spelare att ta kliv, men sedan är det alltid upp till var och en, säger Jens Gustafsson.

– "Malle" visade under sin utlåning att han är att räkna med och framför allt har han mognat mycket som människa under det här året. Simons prestationer har varit ständigt växande och vi vet sedan tidigare att han är redo att göra det som krävs av honom. Med Simons snabbhet, mod, huvudspel och vassa vänsterfot har han egenskaper vi kan dra stor nytta av. Han är på många sätt olik våra andra yttrar, säger Jens Gustafsson.Med nya kontrakt på Simon Silverholt och Malkolm Nilsson är två pusselbitar lagda i det pussel som ska bli HBK:s trupp jubileumsåret 2014. Det arbetet fortsätter, parallellt med att det bedrivs träning månaden ut. Kommande vecka kommer man dessutom att ta möjligheten att titta på spelare utifrån i en form som brukar benämnas "provträning"

– Vi kommer att bekanta oss med nya ansikten, säger Jens Gustafsson hemlighetsfullt.

Nästa vecka tränar HBK måndag, tisdag, torsdag och fredag på Skedalaheds IP. Träningarna börjar vid 11-tiden.