Testa nya kvastarna.se på http://beta.kvastarna.se/

JUST NU: Talangens skyhöga prislapp

Det utländska intresset är klart större än i vintras. Även prislappen kan man tänka sig. Om 18-årige supertalangen Sead Haksabanovic lämnar Halmstads BK i sommar skulle en försäljning kunna landa på uppåt 40 miljoner kronor. – Det är absolut inte orealistiskt, säger HBK:s ordförande Tony Karlsson till Kvällsposten.

Halmstads BK möter Örebro i morgon, ett mycket viktigt möte i bottenstriden. I huvudrollen? Sead Haksabanovic. 18-åringen har återigen en avgörande roll i hemmalagets offensiv. Samtidigt det kan också vara bland de sista hemmamatcherna jättetalangen gör i Halmstadtröjan.

Redan i somras nobbade han i sista stund en flytt till Club Brügge och förlängde med HBK. De belgiska mästarna var beredda att betala cirka 15 miljoner kronor för Haksabanovic. Enligt Halmstads ordförande Tony Karlsson pratas det nu om helt andra summor. För Kvällsposten berättar han att klubben räknar med en kraftigt ökad prislapp.

LÄS: STJÄRNAN SPÄNNER BÅGEN – GÅR FÖR GULD

Är det orealistiskt att tro att ni kan få så mycket som 40 miljoner kronor för Sead?

– Nej, absolut inte. Det är det inte, säger Tony Karlsson.

Han har öppnat för en flytt i sommar om rätt bud kommer Hur ser du på att sälja i sommar?

– Det är klart att det finns ett sådant scenario. Vi jobbar med flera scenarion. Ett är att det blir en försäljning i sommar, en är att han spelar säsongen ut. Är det så är det så, då har vi tillsammans med familjen kommit fram till att det är rätt, för vi gör det här tillsammans. Just nu håller vi fokus på att spela fotboll, men det är klart att vi pratar om detta.

LÄS: TALANGENS NYTÄNDNING – FICK INTE UT ALLT I AIK

Halmstad ligger för närvarande på kvalplats med fem inspelade poäng på de första nio omgångarna. Oavsett vad som händer med Sead Haksabanovic i sommar ser Halmstad ut att få agera själva för att klara att hänga kvar i allsvenskan.

– Specifikt svar på frågan får Janne (Jönsson, HBK:s tränare) uttala sig om, men att vi behöver förstärka, det kommer vi göra, säger Karlsson till Kvällsposten och fortsätter:

– Vi ska göra det som krävs för att hänga kvar i allsvenskan, men också fortsätta med vårt arbete med spelarutveckling och lyfta fram yngre förmågor. Om Sead är kvar är portmonnän en storlek och om han lämnar är den en storlek.

JONATHAN NILSSON

The post JUST NU: Talangens skyhöga prislapp appeared first on FotbollDirekt.